Farvel mormorlår, ridelår og flæskemås!

Sund mad er god mad!

De sidste to indlæg har handlet om træning og motion. Men uden en sund og varierende kost, er træningen intet værd. Du spiser for at samle energi og for at holde din forbrændning ved lige.

Hvis man, som jeg, har haft problemer med et lavt stofskifte og/eller en lav forbrændning virker motionen selvfølgelig også mod dette, men for at sparke det lidt igang kan man spise mange forskellige ting som virker på dette problem – så der er håb forude!! 🙂

Brune ris og naturris er både godt for kosten, men også for maven, da det indeholder mange gode fibre.
Min favorit til øget forbrændning er den røde peber. Her kan jeg anbefale snack rød peber fra Spanien, købt i Rema 1000. De er saftige og bare vildt lækre!

Derudover er der nødder med lavt saltindhold. Nødderne gør du får et højere stofskifte og forhindre dig i at føle en ekstrem sult sent på aftenen.
En rigtig god ting som er rigtig god, det er chili. Alt stærk mad øger forbrændingen og nedsætter appetitten – hvilket er en god ting hvis man spiser for meget af det gode. Appelsiner og citroner har et højt indhold af C-vitamin, som desuden er godt at spise om vinteren, da mange kommer til at mangle denne vitamin når vi skifter om til vinterårstiden. 😉
En anden madvarer som jeg er stor fan af er æg. Æg giver dig et stabilt blodsukker, som gør du ikke bliver så voldsomt sulten og forhindrer du spiser for meget. Derudover er der et fyldigt indhold af proteiner i æg, som er godt til musklerne efter en god og hård træning. Pas dog på med at spis for mange æg, da deres kcal indhold er ret højt. Derfor anbefaler jeg at man max spiser 2-3 stykker om dagen – alt efter hvor hård en træning man har haft, eller hvor lang en dag man har.
Bønner indeholder ikke blot en masse gode vitaminer, som de fleste grøntsager gør, men de nedsætter også appetitten. Derudover er bønner en god grøntsag til diabetes patienter.

Grøn te indeholder koffein der slanker og som øger kroppens fedt forbrænding. Denne har jeg endnu ikke prøvet, da jeg ikke er så vanvittig vild med te, men har læst at det skulle være godt.
Pærer eller frugt i det hele taget er rigtig godt. Det stabilisere blodsukkeret – spis dog kun bananer inden en træning eller lige efter. Et lille tip ville være at spise frugt om aftenen hvis man føler den søde tand er på spil. Works everytime. Så kan man også gå i seng med god samvittighed. 🙂

Magert kød er rigtig godt, da det ikke blot indeholder alle de gode proteiner. De hjælper også med at opretholde de muskler som du har/eller er ved at opbygge. Eksempel på magert kød kunne være: (Med magert menes kødets fedtindhold – Magert kød indeholder under 10 gram fedt pr. 100 gram.), Kalkun, Kylling uden skind, Mørbrad (alle slags), Roastbeef, Oksefilet, Hamburgerryg (uden fedtstriber), Kamsteg, Fisk osv.

På panden kan man bruge olivenolie, da det er umættet fedtsyre. Derudover er det bare 100 gange sundere end en god klat smør.

Grapefrugt hjælper til at forbrænde flere kalorier. Spis gerne dette inden en træning. Kanel, en kvart teske om dagen. Det stabiliserer blodsukkeret, sænker kolesteroltallet og øger forbrændingen.

Mejeriprodukter – dog kun de fedtfattige produkter med et højt indhold af kalcium og protein – det fremmer muskelmassen, hvilket vi rigtig godt kan lide.
Ingefær er en god ting til stofskiftet, da det øger stofskiftet – hvilket vi også er rigtig stor fan af.

Fisk, såsom laks, makrel, tun (magert kød) har omega 3, 6 og 9 – hjælper imod overvægt – kan anbefales!

Eddike da det giver en god mæthedsfornemmelse og et godt blodsukkertal – dette har jeg dog ikke prøvet endnu, da jeg ikke har ment det har været nødvendigt endnu. Dog virkede det for min mor.

Alfa Omega er simpelthen det mest simple, nemlig vand. Drik gerne rigtig meget vand i løbet af dagen, da det øger forbrændingen. Hvis man kan, så skift alt ud med vand (dog ikke mælken!!!!). Dette har jeg gjort og jeg er nærmest blevet afhængig af vand.

Dette er de ting som jeg stortset har fulgt for at øge min forbrændning og for at få et bedre stofskifte. Håber i kunne bruge nogle af disse små “tips” til at sparke jeres forbrændning igang og blive fit to fight!

GOD FORNØJELSE OG GOD DAG TIL JER ALLE! 😀

Aktiv løber
sund mad

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel mormorlår, ridelår og flæskemås!