Coretesten

Farvel mormorlår, ridelår og flæskemås!

Bøvler du også med lidt for store lår og bag? Well.. DONT WORRY! det kan trænes væk!

Ridelår, som det jo så pænt hedder, kan du genkende ved at dine lår ligner ridebukser. Det er ikke det mest fede i verden, men husk at man godt kan være smuk selvom man er lidt stor 😉 Men hvis man, som jeg, egentlig godt vil gøre noget ved det, så er der masser af træningsøvelser!

Min favorit er og bliver stepmaskinen! Hvis man er nybegynder, så start stille ud. Stepmaskinen hjælper din kondition, øger forbrændningen og så bliver det hele strammet op, da det er dine sædemuskler og benmuskler vi går ind og styrker. Stepmaskinen fungerer, groft sagt, som trapper! Det syre i benene og det skal syre før det gør godt. Når ens krop begynder at syre, er det et tegn på at nu forbrænder du!
Det jeg gør er, at jeg sætter noget godt musik i ørene med en god melodi, som man kan steppe i et højt tempo med (her anbefales diskoteksmusik). Så skruer man op for den level man nu mener det er hårdt i (jeg er i level 11 og skruer op på 13 når jeg når de sidste 2 min). Derefter står jeg samme sted i 15-30 min alt afhængig af hvad jeg skal bagefter.

En anden god øvelse er lunges. Som jeg lavede i min tidligere opslag, så var lunges en disciplin i coretesten. Man træder et skridt frem med det ene ben, hvor knæet er en håndbredte fra jorden, hvor man går tilbage til udgangspositionen og gør det samme med det andet ben. Dette gør man 30 gange for hvert ben. Det syre rigtig godt de rigtige steder. Hvis man vil have lidt ekstra ud af det, kan man smide et par kg op på skulderne eller have håndvægte i hånden. Her skal det siges at man godt kan vælte (ja.. det har jeg prøvet en del gange!)

Man kan squatte, hvilket er en herlig ting, fordi ikke blot bliver ens bag mindre, men den bliver dælme også flot! Hvis man vil have lidt ekstra ud af det, så kan man tage et ekstra antal kg på (jeg løfter 20 kg – det behøves ikke!) Vigtigt er at man starter ud med at sætte stangen med kiloene rigtigt på kroppen.

Man ser ofte folk gå ind under stangen, og placere den solidt og godt i nakke regionen. Det er første fejl, som mange løftere laver. Stangen skal ikke ligge på nakken. Stangen skal placeres hen over trapezius muskulaturen. Det passer for de fleste (med mindre man har meget ringe muskeludvikling i ryggen), med at der dannes en kant på muskulaturen, hvor stangen kan ligge. Når man ser løfteren forfra, så er det ikke meningen at der skal være luft mellem skulder og stang.
Stangen skal være placeret så langt nede, at man kun lige kan se lidt af stangen stikke op over skulderniveau. Når stangen ligger hvor den skal, så er det vigtigt at man har et godt tag i stangen. Det er ikke meningen at stangen skal ligge løst på ryggen. Man skal holde godt fast i stangen, så den bliver holdt på plads på ryggen. Stangen må ikke kunne rulle op og ned. Inden man løfter stangen udfra racket, så er det vigtigt at man spænder op i kroppen. Dette indebærer, at man spænder op i maven og spænder i hele ryggen.
Den fodbredde man anvender afhænger af ens kropsbygning. Små personer med korte lårbensknogler, har ofte mest gavn af en smal benstilling, mens høje personer med lange lårbensknogler har bedst af at stå realtivt bredt (noget bredere end skulderbredde).

Det er vigtigt at pointere at en korrekt udført squat ikke indledes med knæleddet. Man begynder ikke at bøje i knæet, for at komme ned i knæ. Man skubber hoften bagud, lidt ligesom når man sætter sig på toilettet derhjemme.
Hvis man gør som de fleste nybegyndere gør, nemlig at indlede bevægelsen med knæleddet, så overtræder man en af de vigtigste regler i squat. Nemlig at knæet helst skal holdes inden over tæerne. HUSK JO STØRRE LÅRBENSKNOGLER MAN HAR, JO BREDERE FODBREDDE!

Blikket skal holdes ligefrem. Som udgangspunkt mener jeg ikke at det er anbefalelsesværdigt hverken at se ned i gulvet eller op i loftet. Hold blikket ligefrem, eller højst en anelse opad. Hver gang man starter en gentagelse, så tager man luft ind, så man er sikker på at man holder spændingen. DET VIGTIG VIGTIG VIGTIG MAN OVERHOLDER DISSE REGLER! ELLERS GØR DET NASSSSSSS!

En anden god ting er løb. Meget simpelt. Du løber bare, og hvis man får sidestik, så skal det løbes væk, ellers kommer det bare igen. Hvis man, som jeg, ikke kan holde det ud, så kan man presse to fingre under ribbenene i den side det stikker. Det hjælper på det tryk man skaber sig inde i bugen. Men pas på, det kan give blå mærker hvis man trykker for hårdt 😉

Ellers er alt styrketræning godt mod det overflødige fedt og det tager tid – så lad være med at giv op! 🙂
Kommenter gerne dette indlæg, hvis i har andre gode ideer til ben og numse træning.

Et lille billede om at det godt kan lade sig gøre!

1391501_10202238143894401_526802947_n

6

  • Nathalie

    Squat med et lille hop på er også godt 🙂 Martin kan forklare det!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nathalie

    Squat med et hop på – Martin kan bedre forklare øvelsen, han bruger den meget 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Haha, ja det kan man også! det også rart med sådan et lille hop i ny og næ. så bliver man så glad!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida B

    Du er så nice Julie !!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida B

    Kæft hvor er du niiice Julie <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Coretesten